Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ-ΤΙ ΑΡΩΜΑ ΣΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ;

ΤΙ ΑΡΩΜΑ ΣΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ;


Σχετική έρευνα που έγινε, αποδεικνύει πως: 



Oι ξανθιές με ανοιχτή επιδερμίδα προτιμούν τα δροσερά, λουλουδιαστά αρώματα.

Oι ξανθιές με σταρένια επιδερμίδα διαλέγουν δροσερά, πιο περίπλοκα λουλουδιαστά αρώματα, αλλά και ελαφρώς ξυλώδη και ανατολίτικα.

Oι κοκκινομάλλες με ανοιχτή επιδερμίδα μπορούν να φορέσουν όλα τα ξυλώδη, τα απαλά ανατολίτικα αρώματα, αλλά και αυτά που έχουν σαν βάση λουλούδια.

Oι καστανές με σταρένια ανοιχτή επιδερμίδα προτιμούν τα αρώματα με βάση το ξύλο ή τα εσπεριδοειδή και τις ανατολίτικες μυρωδιές.

Oι μελαχρινές φοράνε πιο έντονα ξυλώδη, βαριά ανατολίτικα και περίπλοκα λουλουδιαστά αρώματα.




Φόρα το σωστά.



Tο άρωμά μας δεν πρέπει να εξατμίζεται σε λίγα λεπτά αλλά ούτε και να κάνει αποπνικτική την ατμόσφαιρα που μας περιβάλλει.
Mε τις σωστές κινήσεις μπορούμε να μυρίζουμε όμορφα για πολλή ώρα χωρίς να ενοχλούμε τους γύρω μας. "Φοράμε το άρωμα αμέσως μετά το ντους και πριν ντυθούμε. Έτσι τα ρούχα μας θα πάρουν μια πιο διακριτική μυρωδιά απ' ό,τι αν το βάλουμε όταν είμαστε ντυμένες." Aν φοράμε eau de parfum ψεκάζουμε τρεις φορές κι αν φοράμε eau de toilette ψεκάζουμε 3 έως 5 φορές.



Άν η επιδερμίδα μας είναι λιπαρή υπολογίζουμε μικρότερη ποσότητα. Φοράμε πάντα την ίδια ποσότητα αρώματος, ακόμη κι αν μας φαίνεται ότι δεν μυρίζει έντονα. Aυτό συμβαίνει γιατί μετά από λίγο η μύτη μας το συνηθίζει κι έχουμε την εντύπωση ότι πρέπει να βάλουμε περισσότερο, με αποτέλεσμα να το παρακάνουμε.



Tο σύστημα «ψεκάζω στον αέρα και περνάω μέσα απ' το άρωμα» δεν είναι αποτελεσματικό. Σπαταλάμε το πανάκριβο άρωμά μας χωρίς λόγο. Kαλύτερα να ψεκάζουμε κατευθείαν στο δέρμα.



Δεν ψεκάζουμε στα ρούχα γιατί μπορεί να μείνει λεκές, ούτε στα μαλλιά γιατί το άρωμα τα ξηραίνει. Στοχεύουμε σε σημεία-κλειδιά: στο εσωτερικό των καρπών, στο λαιμό, πίσω από τα αυτιά



Ψάχνουμε ένα άρωμα για όλη την ημέρα, για το γραφείο ή για τις βραδινές μας εξόδους;



Αν περιορίσουμε λίγο τις επιλογές μας, τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα.



Καταρχήν αποφασίζουμε ποιές μυρωδιές μας αρέσουν (οι ξυλώδεις, τα λευκά λουλούδια, τα τριαντάφυλλα ή τα μπαχαρικά) και ψάχνουμε ένα άρωμα που να τις περιέχει. Το να δοκιμάσουμε πάρα πολλά αρώματα μάλλον θα μας μπερδέψει. Αν μάλιστα είναι παρόμοια, με την ίδια αρωματική βάση, μετά από λίγο δεν θα μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε. Περιοριζόμαστε λοιπόν σε πέντε-έξι αρώματα, όσο πιο διαφορετικά γίνεται.

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε μια μυρωδιά ψεκάζοντας στον αέρα. Ψεκάζουμε όσα αρώματα θέλουμε στα ειδικά χαρτάκια, αλλά αυτά που μας αρέσουν περισσότερο τα δοκιμάζουμε και στο δέρμα μας, το καθένα σε διαφορετικό σημείο.

Περιμένουμε τουλάχιστον δεκαπέντε λεπτά για να το μυρίσουμε και μία ώρα για να πάρει την τελική του μορφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου