Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ


Πανελλαδική & Άμεση υποστήριξη των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό
Μια σημαντική πρωτοβουλία πραγματοποιεί η Μ.Κ.Ο. W.I.N. Hellas, προσφέροντας την ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης γυναικών και θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας συμβάλλοντας ουσιαστικά στην προστασία και την αντιμετώπιση των σχετικών κρουσμάτων. Η πενταψήφια τηλεφωνική γραμμή 11707 είναι διαθέσιμη για το κοινό από την Τετάρτη 6 Ιουνίου και λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα έως και Παρασκευή, ώρες 08:00 έως 16:00. Επίσης, η επικοινωνία μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω email στο 11707@winhellas.gr.
Στο πλαίσιο αυτό, η νέα τηλεφωνική γραμμή της Μ.Κ.Ο. W.I.N. Hellas προσφέρει υπηρεσίες ψυχολογικής στήριξης και νομικής συμβουλευτικής, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έχει πανελλαδική εμβέλεια και η χρέωση είναι αστική – από οποιοδήποτε σημείο οι ενδιαφερόμενοι καλούν. Συμπληρωματικά, μέσω της γραμμής και του email το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό παρέχει Συμβουλευτική με την Οπτική του Φύλου.
Η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση W.I.N. Hellas (Διεθνής Υποστήριξη Γυναικών) δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από τον Σεπτέμβριο του 2006, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης κατά της βίας και παράλληλα την ενδυνάμωση και προστασία των γυναικών. Παρέχοντας ψυχοκοινωνική στήριξη μέσω ειδικών ψυχο-εκπαιδευτικών προγραμμάτων ο W.I.N. Hellas βοηθάει τις γυναίκες να αντιμετωπίσουν θέματα όπως η κακοποίηση, η έλλειψη αυτοεκτίμησης, η κατάθλιψη και το έντονο στρες. Επιπλέον, ενημερώνει και καθοδηγεί γυναίκες από όλες τις περιοχές της Ελλάδας και φροντίζει να τις φέρει σε επαφή με αρμόδιους φορείς αλλά και υποστηρικτικές δομές, όπως ξενώνες, νομικούς συμβούλους, ψυχολόγους κοκ.
Το έργο πραγματοποιείται με την ευγενική Χορηγία του AVON Foundation.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου